To top
16 sep

Pigmentvlekken wat nu?

Heel lang heb ik gedacht ik ga mijn verhaal niet delen.
Ik wil de aandacht, goed bedoelde adviezen maar wat ik vooral wou ik de medelijden en de stempel “och wat zielig je bent nog zo jong” niet.
De mensen die mij persoonlijk kennen hebben (helaas) de veranderingen zelf gezien en ervaren.
Ik wil dan ook absoluut niet behoren tot het groepje mensen die hun medische dossier klakkeloos en zonder gene online gooien om vervolgens met volle teugen te genieten van alle aandacht en medelijden.
Mijn medisch dossier, pijntjes en kwalen ga ik je alsnog niet mee lastig vallen.
Wat ik wel wil proberen is jullie te inspireren met mijn verhaal.
Dat jullie misschien wat kracht kunnen putten uit mijn verhaal en wat ik vooral hoop is dat jullie iets aan mijn tips hebben mochten jullie in zo’n situatie zitten of ooit terecht komen.

Waar het allemaal begon voor mij?
Toen ik 16 jaar was begonnen bij mij mijn migraine aanvallen, in de meest hevigste vorm.
Spraak verlies, vlekken voor mijn ogen, geen gevoel meer hebben in beide handen, zodra die symptomen waren weggetrokken kwam de migraine met alle nare bijverschijnselen van een aanval.

Na alle alternatieve geneeswijze te hebben geprobeerd zat er helaas niets anders op om het met medicijnen de kop in te drukken.
Inmiddels was ik meer als 10 jaar verder, wat ik was opgeschoten?
De aanvallen waren minder erg heftig, ze waren voorspelbaar geworden maar helaas ook meer, 2 keer in de maand 3 dagen lang.
Tot overmaat van ramp kreeg ik er ook nog eens clusterhoofdpijn bij, een heftig borende / snijdende pijn aan één kant van mijn gezicht.

Na 10 jaar kwam de huisarts eindelijk met een geschikt medicijn.
Begrijp me niet verkeerd ik was blij met de medicijnen want hierdoor kon ik voor het eerst in 10 jaar gewoon door gaan met mijn leven in plaats van iedere maand 6 dagen uitgeschakeld te zijn.
Maar ik was van mening dat het niet de oplossing was, niet voor mij in ieder geval.
Ik wilde de oorzaak van het probleem aanpakken en het niet alleen verdoezelen met pijnstillers.
Het was inmiddels wel duidelijk dat het hormonale migraine was en daar moest toch wat aan te doen zijn?

Na overleg begon het uitproberen van ongeveer alle mogelijke de pil, anti-conceptie.
Die zitten vol met hormonen en zouden de migraine juist veroorzaken en/of misschien juist wel kunnen stoppen.
Het was dus een kwestie van uitproberen vond de huisarts.
Zij was alsnog van mening dat het spiraaltje de beste oplossing zou zijn voor mij, ik stond zelf niet achter deze keuzen en heb dus gekozen om al het andere eerst uit te sluiten voor ik daar aan begon.
Als laatste keus heeft zij mij de microgynon 50 mg gegeven.
Ze waarschuwde me voor trombose. Zodra ik veranderingen zag aan mijn benen moest ik gelijk komen.
Zo nuchter als ik was maakte ik me er niet zoveel zorgen om, ik was ten einde raad en wilde alles proberen om maar van die migraine af te komen.

Zoals ik al eerder zei ga ik jullie niet lastig vallen met verdere details en alle kwalen die de microgynon 50 mg heeft veroorzaakt bij mij.
Maar graag wil ik jullie op je hart drukken dat zodra jou huisarts je deze pil wil voorschrijven overleg dan eerst met je gynaecoloog of deze wel geschikt voor jou is!
Maak niet de fout die ik heb gemaakt om alles te willen proberen om van 1 kwaal af te komen.
Waar ik voor deze pil 1 probleem had, had ik na deze pil opeens tich van kwalen waar niemand wat mee kon en ik na 2 jaar nog tegen vecht.
Niet alleen de pijn en ongemakken die deze pil had veroorzaakt liep ik tegen aan maar vooral de angst die het met zich meebracht, bracht mij niet meer verder in de strijd tegen migraine.
Want het proberen van mijn migraine af te komen had mij alleen maar met nog meer problemen op gezadeld.

Inmiddels ben ik 29 en ben ik 13 jaar verder, mijn migraine is er nog steeds net als mijn andere kwalen.
1 van de problemen wil ik echter wel graag met jullie bespreken omdat er ongetwijfeld meer vrouwen zijn die met dit probleem lopen.
Het “zwangerschaps- masker” ik kreeg hem zonder een zwangerschap maar de meeste van jullie zullen de klachten kennen van tijdens een zwangerschap.
Hormonen (alweer die krengen) zijn de oorzaak.

Gelukkig heb ik samen met RAU COSMETICS een mooie lijn mogen uitproberen om mijn pigmentvlekken te verminderen.
En dat is dan ook wat ik met jullie wil delen, welke producten ik gebruik en waarom.

Mijn stappenplan tegen de pigmentvlekken is als volgt opgesteld:
Om te reinigen de RAU Purifying tonic ontstekingsremmend speciaal voor onzuivere en vette huid. RAU Brightening Concentrate die de pigmentvlekken gericht tegen gaat en dan in combinatie met de RAU Sensitive Sun Care – verzorgende zonbescherming met SPF 50. Omdat RAU Brightening Concentrate kan “uitdrogen” adviseerde ze een vochtinbrengende hydraterende crème aan de: RAU Hyaluron + Cream of de RAU Caviar 24h Creme en hem daarna af te maken met een de RAU BB Cream Perfect Care Medium om de pigmentvlekken een beetje weg te werken ipv foundation.

 

purifyingtonic_t

RAU Purifying Tonic is een speciale tonic die specifiek voor de behoeften van de onzuivere huid ontwikkeld is. Grondig en desondanks extreem zacht worden talg, huidvet en verontreinigingen van de huid verwijderd. Het helpt de talgproductie te remmen (anti seborroïsch) en de groei van microorganismen op de huid te voorkomen (antimicrobieel) .

 

 

Nieuwe puistjes hebben geen levensvatbaarheid en het resultaat is dat er duidelijk minder puistjes ontstaan.

Verder verzacht de RAU Purifying Tonic door het viooltjes-extract de vervelende jeuk en zink en kamille werken ontstekingsremmend. Het werkstofcomplex bevat ook nog aminozuren, sorbitol en urea, die zorgen dat er vocht toegevoerd wordt en dat de huid duidelijk soepel maakt.

Tonic behoort tot een uitgebalanceerde gezichtsverzorging en moet voor het aanbrengen van een verzorgingscreme gebruikt worden. Het resultaat is een zuiver, gestructureerd huidbeeld.

Gebruik: 
’s Morgens en ’s avonds na de reiniging de RAU Purifying Tonic op een wattenschijfje aanbrengen en over het gezicht wrijven, daarna brengt u uw verzorging aan.

rau_brightening-concentrate_rc9500

RAU Brightening Concentrate is een zeer werkzaam en desondanks heel zacht concentraat om de huid optisch op te lichten. Bij regelmatig gebruik resulteert het in een gelijkmatig, verfijnd huidbeeld. Pigment-, ouderdoms- und zonnevlekken kunnen zichtbaar verzacht worden, de teint werkt gladder.  Ingrediënten zoals xanthaan, pentylene glycol und butylene glycol hydrateren en kalmeren de huid

Door de sterke grondstoffen kan het concentraat donker verkleuren of sliertjes vormen, dit heeft echter geen invloed op de kwaliteit!

Gebruik: ’s Morgens en ’s avonds op de gewenste, gereinigde plaatsen op de huid aanbrengen. Voor gebruik goed schudden!

 

sensitive-sun-care_bRAU Sensitive Sun Care SPF 50 is een rijke, crèmige zonnebescherming met verzorgend sheabutter, kiezelaarde en xanthaan.

Direct na het opbrengen is de beschermingsfactor actief en reduceert direct de gevolgen van huidbeschadigende UV-straling. Maar denkt u eraan dat ook een zonbeschermingsmiddel met een hoge factor geen volledige bescherming tegen UV-stralen biedt.

 

Gebruik: Voor het zonnen ruim opbrengen en regelmatig herhalen om de bescherming te behouden, vooral nadat u in het water bent geweest.

Voor alle zonverzorging geldt:
1. Intensieve middagzon vermijden.
2. Voor het zonnen opbrengen.
3. Meerdere keren opbrengen om de bescherming tegen de zon te behouden, vooral nadat u in het water geweest bent.
4. Zonbeschermende middelen ruim opbrengen. Kleine hoeveelheden verminderen de beschermende werking.
5. Ook zonnebrandproducten met hoge factor bieden geen volledige bescherming tegen UV straling.

fruitzuur hyaluronzuur sheabutter-1 squalaan_olijf

hyaluron_-_cream

 

 

 

RAU Hyaluron + Cream is hét high-tech middel in de strijd tegen veroudering en rimpelvorming. U zult enthousiast zijn over e heerlijk romige textuur van deze hyaluroncrème, het snelle intrekken en de heerlijke geur.

RAU Hyaluron + Cream hydrateert uw huid intensief en het huideigene hyaluron wordt geregenereerd en beschermd. Om de vochtarme huid te verzorgen zijn lipide-actieve stoffen zoals sheabutter, ascorbinezuur en het uit olijven gewonnen squalaan toegevoegd. Verder zijn in onze RAU Hyaluron + Cream verschillende hyaluronzuren precies op elkaar afgestemd en werken synergetisch. Omdat de moleculaire gewichten verschillend zijn dringen ze tot andere diepten in de huid en kunnen daardoor de hyaluronhuishouding in meerdere huidlagen optimaliseren en het vocht binden.

Deze crème bevat UV-bescherming (SPF 6) , zodat het tegen huidveroudering door zonlicht beschermt.
Bij regelmatig gebruik ontstaat een betere vochtbalans, de huid is beter gehydrateerd en ziet er steviger en jeugdiger uit.

Gebruik: ’s ochtends en ’s avonds op de gereinigde huid opbrengen.

 

caviar

zonnebloem

squalaan_olijf

abrikozen_apricot

amandelolie

sheabutter-1

aloevera

 

 

 

caviar24hcream54e1dcebd3072RAU Extrait de Caviar 24h Cream is een werkingsvolle, beschermende en verzorgende luxe 24-uurs crème, die speciaal voor de droge huid met behoefte aan regeneratie ontwikkeld is.

De combinatie van antioxidanten, hydraterende en anti-aging werkstoffen regenereert, kan poriën verfijnen, huidcellen stimuleren en kraaiepootjes verminderen. Hoogwaardig, voortreffelijk kaviaarextract stimuleert de celstofwisseling van uw huid,hydrateert en ondersteunt in de strijd tegen veroudering. Het waardevolle ingrediënt Palmityol Tripeptide-5 bouwt nieuw collageen op en zorgt dat de huid er duidelijk jonger en steviger uitziet. Q10, amandelolie, sheabutter und squalaan helpen in de strijd tegen vrije radicalen en verzorgen de huid en beschermen effectief tegen schadelijke invloeden.

Bij regelmatig gebruik van deze crème kan het verouderingsproces vertraagd worden.

Gebruik: ’s morgens en ’s avonds op de gereinigde gezichtshuid (gezichtsreiniging) aanbrengen. Voor de huid rondom de ogen adviseren wij RAU Caviar Eye cream. U kunt de verzorging ook aanvullen met RAU Extrait de Caviar Rich Cream en deze als bijzonder rijke nachtcrème gebruiken.

 

 

bb-creamRAU BB Cream Perfect Care is de ideale combinatie van huidverzorging en make-up. De optimale dekking perfectioneert uw teint en zorgt voor een fris, natuurlijk huidbeeld. De ingrediënten panthenol en zink werken ontstekingsremmend en kalmeren rode en geïrriteerde huid. Mineralen en vitamine E daarentegen zorgen voor een natuurlijke UV-besscherming. Waardevol amandelolie, bijenwas en druivenpitolie verzorgen de huid op het hoogste niveau en geven een fluweelzacht huidgevoel.

Gebruik: Na de gezichtsreiniging gelijkmatig over het gezicht en eventueel de hals verdelen.

Querine Noelle van Wijk

fashionstatementsbyq@gmail.com

Leave a reply